7 Ocak 2015 Çarşamba

OGBT #4: Başlayanlar - Lissa Price | Yurtdışı Kapakları ve Kitap Yorumu! (5. Gün)


Herkese yeniden merhaba! Şu sıralar tur yazılarımdan başka yazı yazmıyorum blogda, farkındayım fakat bu durum beni de üzüyor. Umarım okuduğum diğer kitaplara da yer verebilirim yakın zamanda. Her neyse, dördüncü blog turumuza geçeyim ben hemen!

Bu sefer bendeniz Apollon olarak karşınızdayım. Başlayanlar turu için çok heyecanlıydım ve inanın bu yazıyı paylaşmak için günlerdir bekliyordum! Şimdi... Kitap yorumumuza gelirsek.

Başlayanlar, kargodan bana gelir gelmez okumaya başladığım bir kitaptı. Zaten gerek kapağı, gerekse de konusu olarak çok ilgimi çekiyordu ve DEX Yayınları'ndan bu turu aldığımızda çok mutlu olmuştum! Kitap, her şeyiyle mükemmeldi. Biyolojik bir savaş sonucu orta yaştaki insanların tamamen yok olması sonucunda meydana gelen olayları konu alan bu güzel kitabı okurken hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum.

Distopya türünde okunması gereken kitaplardan birisi olduğunu düşünüyorum. Başlayanlar'da mevcut olan yıkık bir dünya var ve bu dünyanın düzelmesi amaçlanıyor. Daha önce de yazdığım gibi, orta yaşlı insanlar yok oldu ve geriye Başlayanlar dediğimiz gençler ile Sonlayanlar dediğimiz yaşlılar kaldı. Sonlayanlar ne kadar mutlu, zengin ve refah içindeyse Başlayanlar da o derece sefil bir hayat sürüyorlar. Anlayacağınız hayat Başlayanlar için hiç de iyi değil. 

Callie de Başlayanlar'dan birisi ve küçük hasta kardeşi Tyler'a yardım etmek zorunda. Oysaki ne paraları var ne de bir evleri. Callie de tüm bunlara son vermek amacıyla beden bankasına, yani Taze Hedefler'e gidiyor. Taze Hedefler'de yaşlı ve zengin Sonlayanlar, genç ve dinamik olan Başlayanlar'ın bedenlerini kiralayabiliyorlar. Callie de içinde bulundukları sefil hayata son vermek amacıyla bedeninin bir Sonlayan tarafından kullanılmasına izin veriyor. 

İlk iki deneme sorunsuz bir şekilde geçiyor fakat üçüncü bir aylık denemede bir şeyler ters gidiyor. Callie aniden uyanıyor, deneme süresi henüz dolmamış ve bedeninde iki kişi var! İşler inanılmaz derecede ters gidiyor ve Callie bu oyunun kurbanı! Callie, kiracısı olan Helena'nın bulaştığı cinayeti çözümlemeye çalışıyor ve artık maceramız başlıyor.

Gerek anlatım, gerek sürükleyicilik gerekse de karakterler. Kesinlikle okumanız gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. İyi ki Başlayanlar turunu almışız diyorum, yeniden ve yeniden. Sonlayanlar'ı okumak için sabırsızım fakat maalesef Sonlayanlar turunda birkaç aksilikten dolayı olamayacağım. Apollon'u özleyin sevgili Günce okurları! İsterseniz bir de Başlayanlar'ın yurtdışı kapaklarına göz atalım!

YURTDIŞI KAPAKLARI


Almanya
Almanya'da satışa sunulan Başlayanlar, bu kapakla piyasaya sürülmüş. Ne yalan söyleyeyim, çok havalı bir kapak olduğunu düşünüyorum!


Endonezya

Bu kapağı çok beğendiğimi söyleyemem fakat dikkat çeken bir kapak olduğu kesin!


İngiltere

Hemen hemen ülkemizde yayımlanan Başlayanlar kapağına yakın olan İngiltere kapağı etkileyici ve etkileyici olduğu kadar da ürkütücü. buna bayıldım!


İtalya (Ciltli)

Hadi ama, bunun neresi Başlayanlar?! Çok daha güzel bir kapak beklerdim açıkçası. Beğenimi kazanamadı.


İtalya (Ciltsiz)

İtalyanların ciltsiz kapakları ciltlilere göre çok daha başarılı yaptığının kanıtı sanırım. Tam bir distopya kapağı değil mi? 


Tayvan

Kesinlikle değişik ve ilgi çekici. Bunu beğendim!


Portekiz

En farklı Başlayanlar kapaklarından bir tanesi. Görür görmez 10 üzerinden 10 veresim geldi. Farklı olmaya çalışmış ve başarmış. Kaş yapayım derken göz çıkarmamış!


Amerika

Orijinal kapak olarak tasvir edebileceğimiz Başlayanlar kapağı. Gerek renkleri gerekse de fotoğraf olarak kesinlikle beğendiğim bir kapak!


Brezilya

Ülkemizdekinin neredeyse aynısı olan Başlayanlar kapağı. Ben çok seviyorum, umarım siz de beğenmişsinizdir.


Hollanda

Soluk renkler... Soluk renk bir kapağa böyle yakışabilirdi!


İspanya

Yine ülkemizdeki Başlayanlar kapağının bir benzeri olan kapak. Starters yazısı hoşuma gitti.


Japonya

Arka plan mat ve soluk. Canlı olan şeyler sadece yazılar ve Callie olduğunu tahmin ettiğimiz kızın gözü. Beğenimi kazanan güzel bir kapak!


Kore

Farklı kapak böyle yapılır diye bağıran bir şaheser. Portekiz ve Kore'de yayımlanan kapaklar, şimdiye kadar en çok beğendiğim kapaklar oldu!


Macaristan

Farklı renk tonlarının parlak maviyle uyumu... Güzel ve etkileyici.


Polonya


Slovakya


Çek Cumhuriyeti

Vee, artık Başlayanlar Turu'nun Apollon aşaması bitmiş bulunuyor! Son olarak, İngilizce videosundan çevirdiğimiz Başlayanlar videosunu aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca tur yazılarını okumak istediğiniz diğer Olimposlu arkadaşlarım varsa onların bloglarını da aşağıya bırakıyorum! Bir sonraki turda görüşmek üzere! Apollon Güneşi daima içinizi ısıtsın!


İşte bu da YouTube kanalımızdan yayınlanan altyazılı videomuz! Kanalımıza abone olmayı unutmayın!

4 yorum: