1 Kasım 2014 Cumartesi

Olimpos Günceleri ile Blog Turları #1: Kayıp Ruh Yitik Beden - Ayla Koca | Yazar/Kitap Tanıtımı ve Çekiliş (1. Gün)



Yazar-Kitap Tanıtımı

Herkese merhaba! Ah… Apollon adına! Olimpos Günceleri olarak ilk kez blog tur yapıyoruz ve bunun için ne kadar heyecanlı olduğumuzu tahmin edemezsiniz! Üstelik blog turumuzun ilk gününün Apollon ile başlaması beni öylesine heyecanlandırıyor ki karnıma giren krampları tarif etmem mümkün değil… Her neyse, konuyu dağıtmadan hemen başlıyorum.
İlk blog turumuzu yaptığımız kitap Elf Yayınları’nın ilk yerli yazarı olan Ayla Koca’nın Kayıp Ruh Yitik Beden isimli romanı. İsterseniz öncelikle yazarımızı tanıyalım, ardından kitabımıza doğru bir giriş yapalım.

Ayla Koca, 7 Temmuz 1977’de Malatya’da dünyaya gelmiştir. Hayatı boyunca daima yazılarla iç içe olan sevgili yazarımız ilk deneyimlerini lisede çıkarılan okul gazetesiyle yaşamış. Edebiyata olan ilgisi sadece yazılarla sınırlı kalmamış ve şiire de yönelmek istemiş. Yazarımız, kafiye bulmakta sıkıntı çektiğini ve bu yüzden şiiri bıraktığını da eklemeden geçmedi. Ortaokuldan beri kitap okumayı çok seven Ayla Koca kitap bağımlılığını şu sözlerle vurguluyor: “Bazen günde bir kitap bile bitirdiğim oluyor. Her tür kitabı okumaya özen gösteriyorum.” 
Sizin de anlayacağınız üzere yazar küçüklüğünden beri kitaplarla iç içe yaşamış. Son zamanlarda otobiyografi ve kişisel gelişim romanları okumayı bırakmış olsa da kitap okumaktan asla vazgeçmiyor. Fantastik tarzdaki kitapları da pek sevemediğini ekliyor kendisi. 
Ayla Koca, son iki senedir altı adet kitap testi hazırlamış kendisine fakat 3 Kasım’da raflarda göreceğimiz Kayıp Ruh Yitik Beden isimli romanının çıkış hikâyesi çok garip. “Bir gece rüyamda kitapçıya giriyordum,” diye başlıyor yazarımız anlatmaya. Ardından da devam ediyor. “Raflara göz atarken bir kitabın ismi dikkatimi çekiyordu. Elime alınca kendi adımı görüyordum kitabın üstünde. Ertesi gün ise oturup yazmaya başladım. Siz ister ilham deyin isterseniz de başka bir şey fakat ilk gün otuz sayfadan fazlasını yazmıştım.”
Sevgili yazarımız Ayla Koca, yirmi yıldır hemşirelik yapıyor. Birisi kız birisi erkek olmak üzere iki çocuğa sahip. Eşi ve çocuklarıyla birlikte Yalova’da yaşıyor ve hayatından memnun olduğunu da söylüyor. Eşini ne kadar sevdiğini ise şu sözleriyle anlayabiliyoruz: “Eşim her kahrımı çekti ve daima benimle övünüyor. Bu şey benim için çok onur verici.” Ayrıca Ayla Koca da her anne gibi çocuklarına fazlasıyla değer veriyor, bunun en büyük kanıtlarından biri ise çıkacak olan kitabının başrolündeki isimler çocuklarının isimleri!

Yazarımız hakkında yaptığımız bilgilendirmeden sonra artık kitap hakkında birkaç şey söylemenin zamanı geldi sanırım…

Kayıp Ruh Yitik Beden, 3 Kasım’da raflarda boy gösterecek. İsterseniz bu yepyeni romanın arka kapağındaki yazıya bir göz atalım.

“Alara özel olduğunu biliyordu. Bu aynı zamanda onun lanetiydi. 
İnsanları mutlu ederken kendini mutsuzluğa ve yalnızlığa mahkûm eden… Yeteneğini zaman zaman sorgularken, karşısına hiç beklemediği bir anda çıkan ve ilk görüşte aşık olduğu Hasan’ın varlığıyla yol ayrımına girer. 
Tam seçim yapacağı sırada verilen görevle beraber kendini geçmiş ve geleceği arasında kapana kısılı bulur. Alara şimdi aşk, ailesi ve de görevi arasında seçim yapmak zorundadır. Peşinde mafya, katiller ve geçmişi vardır. 
Mutluluğu nasıl yakalayacağını okurken kendinizi bambaşka bir âlemde heyecanlı bir macera avına tanık olarak bulacaksınız. Roman boyunca av mı, avcı mı olduğunuzu sorgulayacaksınız.”
Kitabımızın konusu ise başroldeki Alara’nın başından geçen olaylardır. Alara, gece insanların rüyalarına girip hayatlarındaki sorunları çözmelerine yardımcı olan bir kızdır. En büyük yardımcısı olan babaannesi ölünce Alara yepyeni bir yol ayrımına girer ve yeni bir hayatın kapılarını açar. Yepyeni bir şehirde yalnız bir yabancıyken ilk aşk kapısını çalıyor ve Alara’ya verilen görev işleri daha da zora sokuyor.
Romanı okurken hem aşkı hissedeceksiniz, hem Alara’nın maceralarına tanık olacaksınız hem de fantastik bir dünyanın kapılarını aralayacaksınız!

Hepinize şimdiden iyi okumalar sevgili okurlar. Çekilişimize katılmayı unutmayın!

a Rafflecopter giveaway

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. KATILDIM, BÜTÜN ŞARTLARI YERİNE GETİRDİM, İNŞALLAH BANA ÇIKAR, HERKESE BOL ŞANS DİLİYORUM :)

    YanıtlaSil