12 Haziran 2015 Cuma

OGBT #14: Kötü Kızlar Ölmez - Katie Alender | Yazar-Kitap Tanıtımı, Ön Okuma ve Yorum.


    Blog turumuzun ilk gününden herkese merhaba! Bugünkü görevim, Apollon olarak sizlere Kötü Kızlar Ölmez'in yazarını ve kitabın içeriğini tanıtmak. Bir de yorumumun sonunda kitabın ön okumasını görebilirsiniiiz! ^^ 

    Kötü Kızlar Ölmez'in yazarı Katie Alender hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum öncelikle. Katie Alender, Güney Florida'da dünyaya geldi ve orada büyüdü. Palm Beach Sanat Okulu'nda İnsan İlişkileri üzerine okudu. Mezun olduktan sonra Los Angeles'a giderek televizyon sektörüne atıldı. 
   
    En büyük hobileri arasında yazmak başı çekiyor. Fotoğrafçılık, (bunu kitapta bol bol görebilirsiniz) yoga, kitap okumak ve arkadaşlarıyla vakit geçirmek de diğer hobilerinden birkaçı. 

    2009'da yayınlamış olduğu ilk kitabı Kötü Kızlar Ölmez ile beklemediği bir başarı elde etti. Kötü Kızlar Ölmez üç kitaplık bir seri ve henüz ikinci ve üçüncü kitapları Türkçe'ye çevrilmedi. 

    Katie Alender hakkında söylemem gereken son şey ise büyük bir Harry Potter hayranı olduğu. J K Rowling hayranı olan Katie Alender'ın Hogwarts binası ise Ravenclaw. Katie'nin burcu İkizler ve en sevdiği renk kırmızı. Son olarak favori sanatçılarından birisi de Frank Sinatra imiş!

    Kitap hakkında söyleyebileceğimiz genel detayları aktarayım hemen... Kitabın içeriği paranormal fakat sizi çok fazla korkutmayacaktır, emin olabilirsiniz. Alexis bizim esas kızımız ve olaylar Alexis ile küçük kız kardeşi Kasey arasında geçiyor. Alexis pembe saçlı ve okuldaki herkesin korktuğu bir kız. Kasey ise hiç arkadaşı olmayan küçük kız kardeş rolünde.

    Yorumuma giriş yapacak olursam... Kitap fazlasıyla akıcıydı. Zaten 280 sayfalık bir kitap ve elime aldığımın ikinci günü kitabı bitirdim. Aslında bir video çekmek istiyordum fakat maalesef bilgisayarımda ufak bir sorun meydana geldi. Ben de mecburen yazı girmek durumunda kaldım.
   
    Kitabın kapağı fazlasıyla etkileyici. HEM DE ÇOK! Kapağa bayıldığımı söyleyebilirim, bunu asla inkar etmem. Yabancı Yayınları'na da orijinal kapağı kullandıkları için teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca kitabın krem rengi cildi -fotoğraflarda beyaz gibi olabilir fakat normalde beyaz değil, krem rengi gibi duruyor- sağlam ve çabuk yıpranmıyor. Yabancı Yayınları ciltli kitap işinde çok iyi, bu reddedilemez bir gerçek! 

    Kitaptaki favori karakterim kimdi?.. TABİİ Kİ DE ALEXIS! Sanırım bunun altında yatan asıl sebep renkli saçlı kızları taparcasına seviyor olmam. Alexis gözümde öylesine mükemmel birisi olarak canlandı ki onun yerine kimseyi koyamam. Alexis dışında ise Carter ve Megan... Hele ki Megan! Gerçekten mükemmeldi, gerçekten. Megan ponpon kızımız olsa da filmlerde bize yansıtılan kötü ponpon kızlardan değil, tam aksine öylesine duygusal ki... Kitabın bir yeri geldi ve şöyle bağırdım: "Seni yemek istiyorum Megan!"

    Yazarın üslubu güzeldi. Beklediğimden çok daha güzeldi fakat benim için eksikleri de vardı. Yazarın kalemi sayesinde kitap çok çabuk bitti, bahsetmiştim bundan. Yine de ben kitabı okurken bir roman değil de senaryo okuyor gibiydim. Karakterlerin iç dünyaları çok yansıtılmamıştı, duygularını hissedemedim hiç. Keşke yazar karakterleri bize daha iyi yansıtabilseydi, keşke onların iç dünyalarını ve duygularını hissedebilmeyi dilerdim. 

    Tüm bu söyleyeceklerimden sonra... Yabancı Yayınları'na bu güzel kitabın turunu bize verdikleri için teşekkür ederek ve puanımı açıklayarak gidiyorum. Puanım 5 üzerinden 4. Başka bir turda yeniden görüşmek üzere! 

2 yorum: