5 Aralık 2014 Cuma

OGBT #2: Bir Şans Daha - Müjde Aklanoğlu | Kitap Yorumu ve Çekiliş (5. Gün)


Herkese blog turumuzun beşinci gününden merhaba! Sonunda Apollon sizi güneşiyle aydınlatmaya ve yorumunu yayınlamaya geldi! Bir önceki turun açılışını yapmıştım fakat bu sefer beşinci güne geldim, eminim beni özlemişsinizdir!

Emin olun ikinci blog turumuzu Müjde Aklanoğlu ile yapmış olmak beni en çok mutlu eden olaylardan birisi. Çünkü Müjde Aklanoğlu, gerek kişiliği gerekse de kalemi ile beni kendisine hayran bırakan bir yazar. Ne kadar tatlı bir yazar olduğunu, yarın benim yayınlayacak olduğum röportajda da bulabilirsiniz zaten.

Gelelim kitabımıza... Açıkçası kitabı elime aldığımda 720 sayfanın şokunu bir süre atlamadım. Bir haftada nasıl biter, ne ara hepsini okuyabilirim diye düşünmekten ağlamanın eşiğine geldim. Sınav haftamın olduğu bir günde gelmişti üstelik, darmadağın olmuştum. O gece ders çalıştıktan sonra kitabı okumaya başladım ve yatmaya karar verdiğimde 200 sayfayı çoktan geçmiş olduğumu fark ettim. İşte o an anladım ki, korkularımın her biri yersizdi. Bir Şans Daha, akıcı ve güzel bir kitaptı. Beni kendisine bağlayan, yer yer ağlama isteği uyandıran...

Öyle ki kitabı bitirdiğimde kapağını kapattım ve kapağına baktım. İyi ki Bir Şans Daha'nın turunu almışız, dedim. Bu kitaba böylesine bağlanmamı sağlayan en önemli noktalardan birisi, kesinlikle gerçekçi olmasıydı. Her insanın başına gelebilecek, normal olayları anlatıyordu bu kitap. Müjde Ablamı bir kez daha takdir ettim açıkçası. Herkes gerçekçi yazmaya çalışır fakat çok az kişi başarır. Müjde Aklanoğlu da bunlardan birisi işte!

Kitabı okurken gözüme batan en önemli olaylardan birisi karakterlerin hepsinin şiirsel konuşması oldu. Günlük dilden biraz daha uzak, şiirsel anlatıma da çok yakın değil. Tam ortasında. İlk başlarda bu gözüme çok batıyordu fakat bir süre sonra Hazan'ın, Demir'in ya da Ecrin'in başka şekilde konuşamayacağını düşündüm. Onları oluşturan buydu, konuşmalarıydı. Kendilerini ifade etmeleriydi. İlk başlarda gözüme batan bu olay git gide azaldı ve bitirdiğimde Müjde Aklanoğlu'na teşekkür etmek istedim. Karakterlere bağlanmamı sağlayan şey bu oldu çünkü Apollon şiir ve şairlerin tanrısıdır!

Elbette ki herkesin sevmediği karakterler olacaktır ve ben bu kitapta Demir karakterini bir türlü sevemedim! Kusura bakma Demir Efendi, ihanet Apollon'un lugatında asla yer alamaz! Ayrıca biracık sinirimi bozan diğer karakter Ebru'ydu. Hazan'ı koruması, onun üzerine titremesi çok güzeldi fakat nedense onda sevemediğim bir şeyler vardı.

Ama söylemem gerek ki karakterlerin iki tanesini sevmemem kitabı sevmediğim anlamına gelmiyor. Ben bu kitaba aşık oldum! Gerçekten Bir Şans Daha'nın turunu almak kesinlikle yaptığımız en akıllıca şeydi. Tekrardan teşekkür ederiz Müjde Ablacım!

Ayrıca siz değerli Apollon takipçileri! Hepinize yorumumu okuduğunuz için teşekkür ediyorum! Rafflecopter çekilişimize ve Facebook sayfamızdaki çekilişe katılmayı unutmayın! Apollon Güneşi size daima sıcaklık versin!

Blog turumuzun takvimini görmek isterseniz, belki kaçırdığınız yazılar vardır!

a Rafflecopter giveaway

1 yorum: