12 Ekim 2014 Pazar

Apollon Alışverişte! | Kitap Alışverişi #1

Mutlu bir pazar gününden herkese merhaba!

Alaska'nın Peşinde yorumumdan beri sizlerle birlikte olamıyorduk sanırım fakat artık... yeniden bir yazı paylaşmaya karar verdim! Bu arada neden son zamanlarda yazı paylaşamadığımı da açıklayayım. Apollon bir kitap alışverişi yaptı!

Evet, doğru okudunuz. Uzun zamandır beklediğim kitapları sonunda elimde tutabildim. Alaska'nın Peşinde yorumumu yazdıktan sonra, Kürk Mantolu Madonna'yı bitirdim ve siparişlerim geldiği gün Olimpos'un Kanı'nı okumaya başladım! Olimpos'un Kanı'nı da dün bitirdim ve haliyle ancak bugün vaktim olabildi.

Bir sonraki kitap yorumlarım Kürk Mantolu Madonna ve Olimpos'un Kanı olacak fakat bugün değil. Bugün sizlerle almış olduğum o dört harikulade kitabı inceleyeceğiz!


İşte... ilki! Şimşek Hırsızı'nı altıncı sınıfa giderken -yani bundan beş sene önce- okumuştum ve maalesef ki kendi kitaplığıma ekleme fırsatı bulamamıştım. Olimpos'un Kanı da çıkmışken, tüm seriyi tamamlayayım düşüncesiyle hiçbir zaman kendi kitaplığımda bulunamayan Şimşek Hırsızı'nı sipariş ettim. İster inanın, ister inanmayın Percy Jackson serileri benim hayatımın büyük bir kısmını oluşturuyor. Her şeyiyle mükemmel olan Percy Jackson ve Olimposlular serisinin başlangıç kitabı olan -ve aynı zamanda ikinci seri olan Olimpos Kahramanları serisinin- bu muhteşem kitap eğer kitaplığımda bulunmasaydı içimde tarifi imkansız bir hüzün yer alacaktı, eminim. Eğer okumadıysanız, mutlaka okumanızı öneriyorum!


Canavarlar Denizi... Şimşek Hırsızı'nın devam kitabı olan bu kitap, Percy Jackson ve Olimposlular serisinden kitaplığıma giren ilk kitaptı. Fakat şans benim yüzüme gülmedi ve maalesef geçtiğimiz sene kitabımı kaybettim. Canavarlar Denizi benim için çok özel bir kitaptı ilk seri için. Kaybedince çok üzülmüştüm. Sonunda kitaplığıma "yeniden" ekleyebildiğim için çok mutluyum!


Ah.. Olimpos'un Kanı. 10 senelik bir efsanenin bittiği final kitabı. Türkiye'de 9 Ekim günü satışa sunulan bu kitap 10 Ekim'de elime ulaştı ve 11 Ekim'de bitti. Benim ergenliğimi geçirdiğim muhteşem serinin tamamıyla bittiğini hissettiren bir kitap bu. Hem Percy Jackson ve Olimposlular hem de Olimpos Kahramanları serisinin ortak sonu. Öyle büyük bir istekle yanıp tutuşuyordum ki okumak için. Elime aldığım ilk san nasıl hissettim tarif edemem. Büyük bir iştahla okumaya başladım çünkü karakterleri çok özlemiştim. Ve iki ayrı günde toplam beş-beş buçuk saatte kitabı bitirdim. Gözlerimde birer parça yaş bıraktı Olimpos'un Kanı ve bitti. Sonsuza kadar, Percy Jackson ve daha onlarca kahramanı kalbime gömdüm. 

!! İlerleyen günlerde Olimpos'un Kanı yorumumu sizlerle paylaşacağım. !!


 İşte şu an okumakta olduğum ve uzun zamandır okumak istediğim o güzel kitap! Postacı Kapıyı Çalmayacak. Orijinal adı Love Letters to the Dead olan bu kitabı nasıl böyle bir çeviriyle karşımıza getirdiler bir fikrim yok fakat çeviri benim bu kitabı merak etmeme engel değil! Postacı Kapıyı Çalmayacak isimli kitabı çıktığı ilk günden beri okumak istiyordum fakat bir türlü sıra ona gelmiyordu. Sonunda almaya karar verdim ve D&R'ın sitesinde gezinirken sepetime ekleyip sipariş ettim! Henüz okumaya başlamadım ama bu gece okumaya başlıyorum. Gelecek günlerde sizlerle Postacı Kapıyı Çalmayacak yorumumu da paylaşacağım! Takipte kalın!

Hepinize mutlu günler Apollon insanları! Güneş daima sizden yana olsun!

2 yorum:

  1. Şu Love Letters to the Death bayağı ilgimi çekti, okumaya başlayınca nasıl olduğunu söylersen belki ben de okurum *-*

    YanıtlaSil
  2. Kürk Mantolu Madonna... Benim için Maria Puder'in yeri çok büyük Apollon!
    Raif Efendi ile ikisi; kitabı okurken resmen yüreğime işlediler. ♥ Ve sonunu okuduysan bilirsin, fazlasıyla hoştu. Beklenmedik son! PJO üzerine hikâyeler dahi yazmış insanım, çok fazla severim! Miteloji araya girince her şeyi fazlasıyla sevecek oluyorum nedense. Son kitabı okumadığımdan dolayı biraz utanç yaşıyorum, en kısa zamanda edinmeliyim. Güzel bir alışveriş olmuş seninki. Yeni kitaplarını aldığında okumayı zevkle bekliyorum!

    YanıtlaSil